Vem citatet kommer ifrån är inte helt klart men det sägs vara en George Carlin. Oavsett vem så är det tänkvärt!

1. Undvik alla nonsenssiffror. Detta inkluderar ålder, vikt och längd. Låt läkarna oroa sig för dem. Det är därför du betala dem.

2. Omge dig med glada vänner. De sura och griniga gör dig bara nedstämd.

3. Lär så länge du lever. Lär dig mer om datorer, hantverk, trädgårdsskötsel eller vad som helst. Låt aldrig hjärnan gå på tomgång. En inaktiv sinne är djävulens verkstad och djävulens namn är Alzheimers.

4. Njut av enkla saker.

5. Skratta ofta, länge och högt. Skratta tills du tappar andan.

6. Låt tårarna komma. Tårar är ibland oundvikliga. Försök uthärda sorg, smärta och gå vidare. Den enda person som är med dig i hela ditt liv är du själv. LEV medan du lever.

7. Omge dig med det du älskar. Oavsett om det är familjen, husdjur, minnessaker, musik, växter, fritidsintressen eller vad som helst. Ditt hem är din fristad.

8. Vårda din hälsa. Om den är god, försök bevara den. Om den är instabil, försök förbättra den. Om den är bortom din förmåga att förbättra, skaffa hjälp.

9. Gör inga skuldresor. Ta en tur till köpcentret eller till en annan stad, län eller ett främmande land – men inte dit du finner skuld.

10. Berätta för folk du att du älskar dem. Ta varje tillfälle i akt att berätta för folk att du älskar och tycker om dem.

Kom också alltid ihåg att livet inte mäts i antalet andetag vi tar, utan i de stunder som vi tappar andan!

Annonser